728 x 90

McLaren готви най-екстремната кола в историята си!

    Усилено в британските медии се тиражира информацията, че McLaren работи върху проекта за най-екстремния модел в своята история. Засега возилото носи кодовото име P15, като то ще се явява пряк наследник на P1. Магията на новата кола ще бъде в това, че тя ще има на практика качествата на състезателен автомобил, но ще може да

    Усилено в британските медии се тиражира информацията, че McLaren работи върху проекта за най-екстремния модел в своята история. Засега возилото носи кодовото име P15, като то ще се явява пряк наследник на P1.

    Магията на новата кола ще бъде в това, че тя ще има на практика качествата на състезателен автомобил, но ще може да се кара и по обществени пътища.

    В това отношение, информатори в близост до McLaren, са коментирали пред Autocar, че новият болид ще бъде дори по-бърз и екстремен от състезателния P1 GTR. Но все пак ще може да се кара по улиците…

    Предвижда се P15 да се задвижва от преработена версия нa 3.8-литровия мотор на компанията, а не от новия 4.0-литров агрегат. Мощността ще е близо 800 к.с., но разковничето ще бъде в ниското тегло от около и под 1300 килограма и ниския център на тежестта.

    Много важна роля ще играе и аеродинамиката, като се предвижда "брутален", по думите на Autocar, аеро пакет с масивно задно антикрило.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт