728 x 90

В Rolls-Royce сериозни за електрически модел, но още нямат платформа

Британската екзотична марка Rolls-Royce има сериозни намерения да лансира изцяло електрически модел, но все още не разполага с подходяща архитектура за това. От скорошно интервю на един от ръководителите в бранда пред Automotive News разбираме още, че някои от клиентите на Rolls вече са попитали за EV, което е подтикнало мениджърите във фирмата да ускорят

Британската екзотична марка Rolls-Royce има сериозни намерения да лансира изцяло електрически модел, но все още не разполага с подходяща архитектура за това.

От скорошно интервю на един от ръководителите в бранда пред Automotive News разбираме още, че някои от клиентите на Rolls вече са попитали за EV, което е подтикнало мениджърите във фирмата да ускорят процеса по създаването на такъв.

Предвижда се инженерите на компанията да не създават чисто нова платформа, а да адаптират вече наличната Architecture of Luxury, като това ще спести известни средства.

Все още не се знае кога точно ще бъде готов първият изцяло електрически автомобил на марката, но става ясно, че той ще бъде създаден изцяло по желанията на клиентите. Към момента потребителите на Rolls отговарят на множество въпроси, като от тях става ясно, че колата ще трябва да изминава около 500 километра с едно зареждане и да изглежда по-различно от конвенционалните модели на бранда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт