728 x 90

Citroen най-накрая сменя C5 с нов седан през 2020 г.

Citroen най-накрая ще лансира наследник на спрения в Европа C5, като чисто новата кола ще се появи на пазара не преди 2020 година. Линда Джаксън, ръководител на френската марка, потвърди за работата по новия модел, като внесе допълнителна яснота около него.  "Едно е ясно – това няма да бъде нов C5," коментира тя. "Но със

Citroen най-накрая ще лансира наследник на спрения в Европа C5, като чисто новата кола ще се появи на пазара не преди 2020 година.

Линда Джаксън, ръководител на френската марка, потвърди за работата по новия модел, като внесе допълнителна яснота около него. 

"Едно е ясно – това няма да бъде нов C5," коментира тя. "Но със сигурност ще имаме нов флагмански седан, тъй това ще бъде от решаващо значение за развитието на марката." 

Голяма част от дизайна на новото возило, което ефективно ще замени и C6 от китайската гама на бранда, ще бъде вдъхновена от концепта CXperience, който видяхме през 2016 година на изложението в Париж.

Почти със сигурност новият седан на Citroen ще дели множество технологии със следващото поколение Peugeot 508, което очакваме през 2019 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт