728 x 90

Porsche подобри рекорда на Нюрбургринг за всички времена!

В годината, в която празнува 70-тата си годишнина, Porsche успя да подобри рекорда за най-бърза обиколка на немското трасе Нюрбургринг. От компанията на практика се борят срещу себе си, тъй като предишното най-добро време е направено с автомобил 956 С през 1983 година. Новото постижение възлиза на невероятните 5:19.55 минути, с което предишният рекорд е

В годината, в която празнува 70-тата си годишнина, Porsche успя да подобри рекорда за най-бърза обиколка на немското трасе Нюрбургринг. От компанията на практика се борят срещу себе си, тъй като предишното най-добро време е направено с автомобил 956 С през 1983 година.

Новото постижение възлиза на невероятните 5:19.55 минути, с което предишният рекорд е подобрен с още по-невероятните 52 секунди. През 1983 година Стефан Белоф успява да завърти обиколка около пистата за 6:11.13 минути.

Машината, която Porsche използва този път е 919 Hybrid Evo, върху която не са наложени каквито и да е ограничения в техническо отношение. Зад волана е Тимо Бернхарт.

Специалисти смятат, че немците могат да се опитат да поставят дори още по-впечатляващ рекорд. Според изчисления, време от под пет минути не е невъзможно, а най-екстремните прогнози предвиждат 4:51 минути.

Очаква се в скоро време от марката да разпространят видео от рекордната обиколка и повече информация. Предстои да стане ясно дали ще има допълнителни опити за още по-силно време.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт