728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Кръстиха завой от Нюрбургринг на Сабине Шмитц

Първият завой на Nordschleife в покрайнините на Нюрбург официално е кръстен на името на Шмитц.

Сабине Шмиц почина през март на 51-годишна възраст след дълга битка с рака. В рамките на няколко часа на Change.org тогава беше създадена петиция да се преименува завой от Нюрбургринг на нейно име. Повече от 10 000 души я подписаха само за 24 часа и оттогава този брой е нараснал до над 50 000 подписа до момента на писане на този материал.

Петицията веднага привлече вниманието на служителите на Нюрбургринг и след няколко месеца разисквания кой би бил най-подходящият завой да бъде кръстен на нея, вече е взето решение. Първият завой на Nordschleife в покрайнините на Нюрбург официално е кръстен на името на Шмитц.

Това е първият завой на Северната Дъга, който отсега нататък ще бъде известен като Sabine-Schmitz-Kurve. Официалното откриване е планирано да се състои на 11 септември като част от шестчасовото състезание ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen от Nürburgring Endurance Series.

Сабин Шмитц беше първата жена, която спечели 24-часовото състезание на пистата за издръжливост и до ден днешен си остава единствената. Според уебсайта на Нюрбургринг тя е обиколила Зеления ад повече от 33 000 пъти (!!!), като някои от обиколките са завършени зад волана на таксито BMW ‘Ring, докато други са на борда на микробус Ford Transit.

Прочети още:
Ожие преговаря с Toyota да кара в Льо Ман

Сабин Шмитц всъщност е израснала точно до Нордшлайф и несъмнено е била един от най-важните посланици на пистата, които някога тя е имала. С току-що обявената Sabine-Schmitz-Kurve, нейната легенда вече ще живее вечно, отбелязва Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *