728 x 90

И Volkswagen Golf GTI стана жертва на WLTP

    След като немалко модели бяха спрени временни или за постоянно поради навлизащите нови критерии за измерване на разход на гориво и вредни емисии, към тях сега се присъединява и един от най-популярните спортни автомобили Volkswagen Golf GTI. На практика, най-базовата версия на спортния хечбек няма да се завърне в продажба, докато не видим изцяло новото

    След като немалко модели бяха спрени временни или за постоянно поради навлизащите нови критерии за измерване на разход на гориво и вредни емисии, към тях сега се присъединява и един от най-популярните спортни автомобили Volkswagen Golf GTI.

    На практика, най-базовата версия на спортния хечбек няма да се завърне в продажба, докато не видим изцяло новото осмо поколение  Golf. Междувременно на клиентите ще се предлага само Golf GTI Performance, както и очакваната скоро серийна версия на Golf GTI TCR.

    Преди време SEAT Leon Cupra, който използва същата техническа база, се наложи да се раздели с 10 к.с. от мощността си поради новия по-стриктен емисионен стандарт WLTP, който влиза в сила от септември тази година. Предстои да стане ясно каква ще бъде съдбата на аналога от Skoda, Octavia RS.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт