728 x 90

Защо прототип на Bugatti Chiron e на Нюрбургринг?

Макар и Bugatti Chiron вече да се произвежда и продава на богати клиенти, френската марка отново изпитва прототип на модела на легендарната писта Нюрбургринг. Според специалисти, възможните обяснения са две. По-вероятно е компанията да подлага на тестове новата модификация на Chiron, Divo, която ще се превърне в най-скъпата кола на марката. Предвижда се от нея

Макар и Bugatti Chiron вече да се произвежда и продава на богати клиенти, френската марка отново изпитва прототип на модела на легендарната писта Нюрбургринг.

Според специалисти, възможните обяснения са две. По-вероятно е компанията да подлага на тестове новата модификация на Chiron, Divo, която ще се превърне в най-скъпата кола на марката. Предвижда се от нея да бъдат продадени не повече от 40 бройки при цена от 6 милиона долара за всяка.

Друга вероятност е опит за нов рекорд на пистата. Към момента най-бързата серийна машина е Koenigsegg Agera RS, но от Bugatti е възможно да са се насочили към петте рекорда, които суперколата от Швеция подобри през ноември миналата година.

Снимки: DCN във Instagram

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт