728 x 90

Следващата хиперкола на Porsche ще гони време от 6:30 минути на Нюрбургринг

Войната за най-бърза обиколка на Нюрбургринг продължава, а и по всички личи, че никой няма да се откаже скоро. Porsche дори си поставя рекордни цели за бъдещи автомобили. Наследникът на 918 Spyder ще бъде насочен изцяло към представяне на писта. Точно за да покажат на индустрията какво може един автомобил, немската компания си поставя за

Войната за най-бърза обиколка на Нюрбургринг продължава, а и по всички личи, че никой няма да се откаже скоро. Porsche дори си поставя рекордни цели за бъдещи автомобили.

Наследникът на 918 Spyder ще бъде насочен изцяло към представяне на писта. Точно за да покажат на индустрията какво може един автомобил, немската компания си поставя за цел време от 6:30 минути на пистата, когато въпросната машина стане факт.

"Колата трябва да постигне 6:30 минути. Задвижването не ме интересува, целта е 6:30 минути. Спортните коли се определят от тяхното представяне на писта. За електрическа кола 6:30 мин. ще е сериозно предизвикателство, затова по-скоро говорим за хибрид," коментира Франк-Щефан Валисер, ръководител на спортното подразделение на марката. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт