728 x 90

Porsche Cayenne Coupe ще се конкурира с BMW X6

Макар и със сериозно закъснение, Porsche най-накрая се присъедини към сегмента на големите купе-кросоувър автомобили. Немците представиха чисто новия Cayenne Coupe, който ще се конкурира с модели като BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Рецептата е добре позната – стандартният Cayenne получава по-динамична визия и силно скосяваща се линия на покрива. Към допълнение, място намират

Макар и със сериозно закъснение, Porsche най-накрая се присъедини към сегмента на големите купе-кросоувър автомобили. Немците представиха чисто новия Cayenne Coupe, който ще се конкурира с модели като BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe.

Рецептата е добре позната – стандартният Cayenne получава по-динамична визия и силно скосяваща се линия на покрива. Към допълнение, място намират нови задни врати и по-широки задни калници, които разширяват автомобила с 18 милиметра.

В стандартното оборудване на всеки екземпляр ще влиза голям фиксиран панорамен покрив, а като допълнителни оборудване ще се предлагат адаптивни спойлери за покрива и задния капак.

При лансирането на модела ще се продават два мотора – 3.0-литров V6 и 4.0-литров V8. Първият разполага с 335 к.с., докато по-мощният от двата има 541 к.с.  Ускорението от място до 100 км/ч с него на борда отнема само 3.9 секунди.

Поръчки за Cayenne Coupe вече се приемат при стартови цени в Германия от 83 711 евро. Доставките започват от май.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт