728 x 90

Стартовата цена на Porsche Cayenne Turbo GT за България е… 400 000 лева!

Един от най-новите представители на SUV гамата на Porsche е вече официално достъпен за поръчка в България. Машината обаче има стряскащо висока стартова цена – 400 280 лева с ДДС, както показва онлайн конфигураторът на марката за родния пазар. Важно е да отбележим, че тук става дума за базова цена. Тоест, цената, която трябва да

Един от най-новите представители на SUV гамата на Porsche е вече официално достъпен за поръчка в България. Машината обаче има стряскащо висока стартова цена – 400 280 лева с ДДС, както показва онлайн конфигураторът на марката за родния пазар.

Важно е да отбележим, че тук става дума за базова цена. Тоест, цената, която трябва да бъде заплатена за автомобила без никакви допълнителни екстри от списъка. Разбира се, дори и в тази стандартна форма мощната джипка е оборудвана с всевъзможни глезотии, но все пак има какво да се добави.

Поиграхме си с конфигуратора на марката и успяхме да вдигнем цената на Cayenne Turbo GT до около 450 000 лева. За тази сума добавихме по-сериозни спирачки, различни индивидуализации по екстериора и интериора, всички възможни електронни асистенти и други.

Под капака на този спортен SUV се крият 630 к.с., които осигуряват спринт от място до 100 км/ч за 3.3 секунди. Максималната скорост е 300 км/ч, а марката обещава среден разход на гориво за Cayenne Turbo GT от под 15 литра на 100 км. „Cayenne Turbo GT има всички атрибути, за да бъде напред в играта от самото начало,“ описва породата на модела фирмата от Щутгарт.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт