728 x 90

Toyota GR Yaris дебютира с 257 к.с. и 4х4 задвижване

Новото поколение на Toyota Yaris получи спортна версия под формата на модела GR Yaris. Горещият хеч може да се похвали с най-мощния сериен 3-цилиндров мотор в света. Става дума за 1.6-литров агрегат, нова разработка на концерна, който генерира пик на мощността от 257 к.с., а въртящият момент достига до 360 Нм. Другите съставки на задвижващата

Новото поколение на Toyota Yaris получи спортна версия под формата на модела GR Yaris. Горещият хеч може да се похвали с най-мощния сериен 3-цилиндров мотор в света.

Става дума за 1.6-литров агрегат, нова разработка на концерна, който генерира пик на мощността от 257 к.с., а въртящият момент достига до 360 Нм.

Другите съставки на задвижващата система са 6-степенна ръчна скоростна кутия и задвижване на четирите колела с диференциал с ограничено приплъзване от типа Торсен.

Теглото на спортния автомобил е 1280 килограма, които гарантират, че ускорението от място до 100 км/ч отнема не повече от 5.5 секунди. Максималната скорост е 230 км/ч.

GR Yaris използва част от технологиите, които японският производител въвежда в автомобила си за Световния Рали Шампионат. Сред тях откриваме и внедряването на екстериорни компоненти от алуминий и карбон с цел по-ниско тегло.

Засега няма данни за производствените планове на Toyota – не е ясно дали автомобилът ще има характера на сериен или ще бъде лимитирана серия. Цени също не са известни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт