728 x 90

Да инвестираш 140 000 долара във VW Golf GTI (видео)

Страстта на автомобилните фенове трудно може да се измери – най-запалените от тях често се разделят с огромни суми, за да доведат любимата си машина до желаното състояние. Точно такъв е случаят на Дерек Спрат, който е собственик на Volkswagen Golf GTI от първо поколение. Технически погледнато, моделът му носи името Rabbit GTI, тъй като това

Страстта на автомобилните фенове трудно може да се измери – най-запалените от тях често се разделят с огромни суми, за да доведат любимата си машина до желаното състояние.

Точно такъв е случаят на Дерек Спрат, който е собственик на Volkswagen Golf GTI от първо поколение. Технически погледнато, моделът му носи името Rabbit GTI, тъй като това е името, което немците използват за Северна Америка.

След близо 12 000 часа работа и инвестирани над 140 000 долара, колата му определено е единствена по рода си. Той документира всяко едно подобрение в серия от близо 180 клипчета в социалните мрежи.

Фокусът на подобренията е не само по-висока мощност – а таква има и то до цели 240 к.с., но и "чистота" на изпълнението и запазване на оригиналния чар на автомобила.

Интересното е, че собственикът на горещия хеч се разделя с него преди около месец като го продава на млада двойка от Ванкувър за малка част от инвестираните пари.

Следващият проект? Електрифициран оригинален Beetle.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт