728 x 90

Новата Opel Mokka е по-малка, по-лека и електрическа

Opel разкри второ поколение Mokka. Малкият кросоувър скъсва изцяло с предшественика си като губи индекса X от името си. Размерите са по-малки отпреди – моделът е по-къс с 12.5 см, но пък междуосието нараства с 2.5 см. Благодарение на изцяло новата си платформа, която се споделя с френския Peugeot 2008, джипката е с цели 120

Opel разкри второ поколение Mokka. Малкият кросоувър скъсва изцяло с предшественика си като губи индекса X от името си. Размерите са по-малки отпреди – моделът е по-къс с 12.5 см, но пък междуосието нараства с 2.5 см.

Благодарение на изцяло новата си платформа, която се споделя с френския Peugeot 2008, джипката е с цели 120 килограма по-лека. Багажникът е с размер 350 литра.

Задвижването на този етап е чисто електрическо. Отново се споделя с 2008 и залага на един електромотор с мощност от 136 к.с. и 260 Нм въртящ момент. С едно зареждане на батериите, машината може да измине до около 320 км измерено по WLTP.

Интериорът също е изцяло нов. В кабината откриваме 12-инчов екран за шофьора, сдвоен с 10-инчов навигационен дисплей. В зависимост от нивото на оборудване ще са налични екстри като 360-градусова камера, адаптивен круиз контрол и други.

Продажбите стартират от началото на 2021 година. Фокусът ще падне върху електрическия модел, но ще се предлагат и традиционни бензинови и дизелови коли.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт