728 x 90

Въпреки рекордните продажби, Tesla продължава да губи много пари

Tesla достави рекорден брой автомобили на своите клиенти през второто тримесечие на годината, но това по никакъв начин не означава, че компанията може да се похвали с положителен финансов баланс. Калифорнийците продадоха 95 200 коли през Q2 на тази година, но финансовият доклад на фирмата показва, че финансовите загуби за в размер на 408 милиона

Tesla достави рекорден брой автомобили на своите клиенти през второто тримесечие на годината, но това по никакъв начин не означава, че компанията може да се похвали с положителен финансов баланс.

Калифорнийците продадоха 95 200 коли през Q2 на тази година, но финансовият доклад на фирмата показва, че финансовите загуби за в размер на 408 милиона долара. 

За сравнение, през същия период на миналата година Tesla загуби 718 милиона долара, така че поне от тази гледна точка, напредък има.

Все пак, важно е да се отчете, че Tesla продължава да налива огромни средства в разрастването си и по работата на новия Model Y. Също така, много пари гълта и проекта за мегафабрика край Шанхай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт