728 x 90

Лука де Мео е новият главен изпълнителен директор на Renault

След процес на подбор, ръководен от Комитета за управление и компенсации, Бордът на директорите на Рено, заседаващ под председателството на Жан-Доминик Сенар, взе решение да назначи Лука де Мео за главен изпълнителен директор на Renault и председател на Renault SAS, в сила от 1 юли 2020 година. Бордът на директорите смята, че Лука де Мео,

След процес на подбор, ръководен от Комитета за управление и компенсации, Бордът на директорите на Рено, заседаващ под председателството на Жан-Доминик Сенар, взе решение да назначи Лука де Мео за главен изпълнителен директор на Renault и председател на Renault SAS, в сила от 1 юли 2020 година. Бордът на директорите смята, че Лука де Мео, чрез кариерата, опита и успеха в предишните си функции, съчетава всички качества, които да допринесат за развитието и трансформацията на Groupe Renault.

Клотилд Делбо, временно изпълняваща длъжността главен изпълнителен директор на Renault, ще продължи да изпълнява функциите си, докато Лука де Мео встъпи в длъжност. Бордът на директорите в Рено подкрепи назначаването й на длъжност заместник-главен изпълнителен директор на Renault в сила от 1 юли 2020 година.

„Удовлетворен съм от това ново управление, което е решаваща стъпка за Groupe Renault и Алианса. Лука де Мео е страхотен стратег и визионер за бързо променящия се автомобилен свят. Неговите опит и страст към автомобилите са истинско предимство за Groupe Renault. Благодаря на Клотилд Делбо, която осигурява временно управление на компанията. Тя демонстрира ден след ден своята ангажираност и решителност в служба на Renault. Заедно, с подкрепата на Борда на директорите, те ще формират висококачествен, талантлив екип, равностоен на амбициите на Renault" – заяви Жан-Доминик Сенар, председател на Борда на директорите в Рено.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт