728 x 90

Един милион коли от Tesla – официално най-големият производител на електромобили

Tesla отбеляза слизането от поточната линия на автомобил с пореден номер един милион. Това официално вкарва калифорнийската марка в клуба на "големите", които имат милионно производство. Освен това, брандът е безапелационно най-големият производител на електромобили в света. Поводът беше отбелязан в централата на Tesla в Пало Алто, като на място присъстваше лично Илон Мъск. Юбилейната

Tesla отбеляза слизането от поточната линия на автомобил с пореден номер един милион. Това официално вкарва калифорнийската марка в клуба на "големите", които имат милионно производство. Освен това, брандът е безапелационно най-големият производител на електромобили в света.

Поводът беше отбелязан в централата на Tesla в Пало Алто, като на място присъстваше лично Илон Мъск. Юбилейната кола е червен екземпляр Model Y, която вече пътува към новия си собственик. Мъск поздрави целия екип и сподели обща снимка с него на Twitter профила си.

Целта на марката за 2020 година е да сглоби не по-малко от 650 000 коли – 500 000 от тях във Фриймонт, САЩ, и още поне 150 000 в Китай. Епидемията с коронавирус временно забавя плановете на калифорнийците, но има достатъчно време до края на годината, в което целите да бъдат изпълнени.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт