728 x 90

Жил Видал се присъединява към дизайнерския отдел на Renault

Renault обявява присъединяването на Жил Видал към дизайн отдела на компанията от ноември 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Renault. Лоранс ван ден Акер заяви: „Щастливи сме да приветстваме Жил Видал в нашия екип. Жил има задълбочени познания в създаването на силни

Renault обявява присъединяването на Жил Видал към дизайн отдела на компанията от ноември 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Renault.

Лоранс ван ден Акер заяви: „Щастливи сме да приветстваме Жил Видал в нашия екип. Жил има задълбочени познания в създаването на силни и атрактивни дизайнерски брандове. Широко признатият му опит, чувството му за иновации и страстта към дизайна ще бъдат големи предимства за Groupe Renault. Жил е вдъхновение за мнозина и с нетърпение очаквам да работя с него и да посрещнем заедно предизвикателствата на бъдещата мобилност."

Жил Видал, 48, е дизайн директор на марката Peugeot от 2010 г. Под негово ръководство марката обновява стилистичната си идентичност, с превъзходно позициониране, въплътено в автомобили като 3008 и 508. В рамките на PSA Group, той също отговаря за разработките в областта на потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI), както и за създаването на агенцията Peugeot Design Lab.

Жил Видал е прекарал цялата си кариера в PSA Group. Започва през 1996 г. в Citroën, занимавайки се с екстериорен и интериорен дизайн, преди да стане мениджър на Citroën C4 и C4 Picasso. В последствие му е поверено производството на концептуални автомобили Citroën и отговорността за усъвършенствания дизайн, преди да се присъедини към марката Peugeot през 2009 година.

Жил Видал е възпитаник на Art Center College of Design във Веве, Швейцария.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт