728 x 90

Официален дебют за новия VW Golf комби и Golf Alltrack

Световна премиера за новия Golf Variant – компактният комби модел вече е още по-просторен, по-динамичен и предлага повече дигитални технологии от когато и да било преди. По-внушителното пространство за пътници и багаж, изключително богатото стандартно оборудване и новите видове задвижване с mild хибридна технология и двигателите с двойно дозиране на добавка AdBlue са наистина авангардни

Световна премиера за новия Golf Variant – компактният комби модел вече е още по-просторен, по-динамичен и предлага повече дигитални технологии от когато и да било преди. По-внушителното пространство за пътници и багаж, изключително богатото стандартно оборудване и новите видове задвижване с mild хибридна технология и двигателите с двойно дозиране на добавка AdBlue са наистина авангардни постижения в класа.

Своята пазарна премиера отбелязва и новият Golf Alltrack – версията на Golf Variant със система за двойно предаване и SUV характер. Предварителните продажби на Golf Variant на пазара в Германия започват на 10 септември и постепенно ще последват и на пазарите в останалите европейски страни.

Увеличението на общата дължина и междуосието естествено се отразяват благоприятно на размерите на интериора на новия Golf Variant. Допълнителната дължина по отношение на междуосието се използва почти изцяло за увеличение на простора в купето, в което могат да пътуват изключително удобно петима пътници.

Като цяло вътрешната дължина е нараснала с 48 милиметра до 1 779 милиметра и тъй като това автоматично е довело до увеличение с 48 милиметра на пространството в областта на краката,  допълнителният обем има особено забележим положителен ефект върху комфорта – особено за пътниците на задните места.

Багажното отделение също предлага внушителен обем – при използване на пространството до горния ръб на облегалката на задната седалка, то предлага полезен обем от 611 литра (6 литра повече в сравнение с Golf Variant 7). При пълно натоварване до покрива с поставена преградна мрежа и използване на пространството до облегалките на предните седалки, полезният обем се увеличава до невероятните 1642 литра, което е увеличение в размер на 22 литра в сравнение с възможностите на предходното поколение. Ако и двете ръце са заети с покупки или друг тежък багаж, допълнително предлаганият електрически механизъм на капака на багажника със сензорно управление на отварянето може да се задейства и с леко движение на крака пред задната броня на Golf Variant.

Сред основните предимства на новия eTSI е значително по-ниският разход на гориво, тъй като Golf Variant изключва турбокомпресорния бензинов двигател с директно впръскване винаги когато това е възможно, за да премине в режим на движение по инерция с нулев разход и нулеви локални емисии. За да се използва това предимство, всички eTSI двигатели са комбинирани стандартно с автоматична предавателна кутия с два съединителя (7-степенна DSG) – без способностите на DSG, практически незабележимото преминаване между фазата на движение по инерция и включването на TSI не би било възможно.

Освен това 7-степенният DSG управлява смяната на предавките много икономично, съхранявайки оптимално инерцията и съответно енергията на движение във всяка пътна ситуация. Разбира се, новото поколение на Golf Variant се предлага и с модерни TDI двигатели с така нареченото „двойно дозиране” – двойно впръскване на добавката AdBlue и SCR (Selective Catalytic Reduction) система за селективна редукция на емисиите с два катализатора, която значително намалява емисиите на азотен окис (NOx) и превръща TDI двигателите, които ще могат да се поръчат скоро за новия модел, в едни от екологично най-чистите и ефективни дизелови двигатели в световен мащаб.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт