728 x 90

50% ръст в продажбите на Tesla

    Tesla обяви резултатите си за първото тримесечие от тази година. Резултатите показват, че калифорнийците са продали 14 820 автомобила за първите три месеца на 2016 г., което е увеличение с цели 50% спрямо същия период на миналата година. От компанията обясняват, че постижението може да бъде и още по-високо, но проблеми с доставчиците на части

    Tesla обяви резултатите си за първото тримесечие от тази година. Резултатите показват, че калифорнийците са продали 14 820 автомобила за първите три месеца на 2016 г., което е увеличение с цели 50% спрямо същия период на миналата година.

    От компанията обясняват, че постижението може да бъде и още по-високо, но проблеми с доставчиците на части за Model X са забавили някои от поръчките.

    Освен това, наличието на супер модерни технологии в джипката е принудило компанията да забави леко монтажната дейност, както самата тя признава.

    Tesla коментира, че всички тези неволи ще бъдат важни уроци за старта на производството на хита Model 3, което се очаква към края на 2017 година. Към момента във фирмата има постъпили над 250 000 хиляди поръчки за возилото.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт