728 x 90

Daimler инвестира 10 млр. долара в електрически коли

Daimler ще направи следващата много важна крачка в развитието на електрическите автомобили. Немският гигант възнамерява да инвестира около 10 милиарда долара в архитектура, на базата на която ще се изградят десет електрички до 2025 година. Фирмата е уверена, че поне 20 процента от общите продажби на нови коли в средата на следващото десетилетие ще бъдат

Daimler ще направи следващата много важна крачка в развитието на електрическите автомобили. Немският гигант възнамерява да инвестира около 10 милиарда долара в архитектура, на базата на която ще се изградят десет електрички до 2025 година.

Фирмата е уверена, че поне 20 процента от общите продажби на нови коли в средата на следващото десетилетие ще бъдат на сметката на електрическите коли.

Три от моделите ще се продават с емблемата на Smart, като Daimler вярва, че ново поколение батерии ще даде възможност да се създаде машина, която да изминава до 700 км. с едно зареждане.

Първият от серията модели ще бъде серийна версия на концепта EQ Generation, който се появи за първи път по време на изложението в Париж по-рано тази година. Колата ще дебютира до края на това десетилетие и ще предлага поне 500 километра пробег с един заряд на батериите.

Daimler обещава, че всички нови модели с електрическо задвижване ще се различават сериозно по своя дизайн от конвенционалните машини на компанията, но максимален брой компоненти от окчаването и конструкцията ще бъдат споделени с цел намаляване на разходите за развойна дейност.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт