728 x 90

Suzuki започна продажбата на електрифицираната си гама в България

В края на 2019 година Suzuki в България обяви плана си да интегрира хибридна задвижваща система във всички модели от автомобилната си гама, с изключение на класическия офроудър Jimny, за който подобно решение би било странно. Няколко месеца по-късно е факт стартът на продажбите у нас на хибридните модификации на легендарните SUV модели – Vitara

В края на 2019 година Suzuki в България обяви плана си да интегрира хибридна задвижваща система във всички модели от автомобилната си гама, с изключение на класическия офроудър Jimny, за който подобно решение би било странно.

Няколко месеца по-късно е факт стартът на продажбите у нас на хибридните модификации на легендарните SUV модели – Vitara (48V) и S-Cross (48V), и спортния флагман на марката – Swift Sport (48V). Познатият ултра-компактен хибриден SUV модел – Ignis (12V), пък бе лансиран с обновена визия. Обявеното извънредно положение в страната не попречи на родното представителство на Suzuki да отвори за поръчки новите си хибридни модели и да щурмува все по-нарастващата конкуренция.

Хибридите на Suzuki попадат в т.нар. група „умерени” (mild hybrids), тъй като работят на принципа на възстановяване на спирачната енергия, за да се зареди литиево-йонната батерия при спиране, която се използва от интегриран стартер-генератор с цел моментално подпомагане на бензиновия двигател. Комбинацията от двете осигурява по-икономично и плавно задвижване, и максимална ефективност, без ограничения на пробега и специална поддръжка на хибридната система. С тази технология няма да ви се налага да променяте стила си на шофиране – просто сядате зад волана и се наслаждавате на пътя.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт