728 x 90

Новата Nokian Snowproof P е спортна гума за зимата

Зима ли? Всъщност на 25 март в София изглеждаше да е 25 декември и се чувствах не в първа пролет, а като на Коледа – 20 см сняг и -2 градуса температура. Точно по такива причини пред производителите на гуми най-голямото предизвикателство са климатичните аномалии и резките промени на времето, които понякога следват дори през

Зима ли? Всъщност на 25 март в София изглеждаше да е 25 декември и се чувствах не в първа пролет, а като на Коледа – 20 см сняг и -2 градуса температура. Точно по такива причини пред производителите на гуми най-голямото предизвикателство са климатичните аномалии и резките промени на времето, които понякога следват дори през часове. Някои от брандовете залитат към разработването на универсални гуми, които уж да вършат работа целогодишно, макар и с големи компромиси. Други пък разчитат на профилирането и преследват най-добри резултати при различните типове и класове гуми. До степен, че дори сегментират продуктите си за отделни географски райони.

Nokian категорично е от втория тип. Финландската компания в последните години непрекъснато разширява серията си от зимни предложения и това е логично – все пак те са създали зимната гума като наш най-надежден гарант за безопасно шофиране на сняг и лед в студените месеци. Последният модел чистокръвна зимна гума Snowproof P е предназначен предимно за Централна и Източна Европа и, макар това да изглежда неголяма зона, никак не е лесно да се отговори на изискванията на потребителите. Например тя включва най-големия пазар на Стария континент – Германия, където хем е студено, хем си остава единственото място без ограничение на скоростта по аутобаните и често се кара с над 200 км/ч. В този район попада и нашата страна, където си имаме ясни 4 сезона и лятото термометрите скачат понякога до над 36 градуса.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт