728 x 90

Bentley "пенсионира" сегашния 6.75 V8

    Босът на Bentley – Волфганг Дюрхаймер, обяви в скорошно интервю, че неговата марка ще се откаже от използването на 6.75-литровия V8 двигател, който е една от емблемите на британския производител. Пуснат за първи път през 1959 г., агрегатът ще бъде спрян след като актуалният Mulsanne бъде обновен в идните няколко години. Към момента, най-мощната му

    Босът на Bentley – Волфганг Дюрхаймер, обяви в скорошно интервю, че неговата марка ще се откаже от използването на 6.75-литровия V8 двигател, който е една от емблемите на британския производител. Пуснат за първи път през 1959 г., агрегатът ще бъде спрян след като актуалният Mulsanne бъде обновен в идните няколко години. Към момента, най-мощната му версия развива 530 к.с.

    Някои от технологиите на "осмака" са останали непроменени през години, но в момента моторът предлага битурбо пълнене, деактивация на цилиндрите и променлива геометрия на газоразпределението. Двигателят ще отстъпи място на нов V12 агрегат, който ще се поставя първо в следващия Mulsanne. Що се отнася до другите 8-цилиндрови мотори на фирмата, тяхното бъдеще засега е сигурно и те ще продължат да се предлагат в други модели на фирмата.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт