728 x 90

Mercedes: Следващото поколение C63 ще бъде хибрид

C-Class на Mercedes-Benz току-що получи фейслифт, но топ мениджърите в компанията вече говорят за изцяло следващото поколение на модела и по-специално за неговата спортна версия C63. Тобиас Моерс, ръководител на AMG дивизията, коментира в интервю по време на изложението в Ню Йорк, че топ моделът C63 ще трябва да премине на хибридно задвижване поради все

C-Class на Mercedes-Benz току-що получи фейслифт, но топ мениджърите в компанията вече говорят за изцяло следващото поколение на модела и по-специално за неговата спортна версия C63.

Тобиас Моерс, ръководител на AMG дивизията, коментира в интервю по време на изложението в Ню Йорк, че топ моделът C63 ще трябва да премине на хибридно задвижване поради все по-стриктните емисионни стандарти. В този ред на мисли, най-вероятно 4.0-литровият V8 агрегат под предния капак ще остане в историята.

"Трябва да сме креативни и ще преследваме добро представяне, което не е обвързано с броя на цилиндрите. Със сигурност следващото поколение Mercedes-AMG C63 ще бъде хибрид – това вече е решено."

По всяка веротност, рецептата ще включва 6-цилиндров битурбо бензинов мотор, подпомаган от електрическа тяга. Целта ще бъде представянето на пътя да остане близко до сегашния V8 модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт