728 x 90

Lexus представи концепти за лунен транспорт

Още в миналия век човечеството успя да стъпи на Луната. И от тогава хората започват да се замислят – може ли да се живее на там? И ако да, то по какъв начин ще изглежда нашият живот на Луната. Своите планове по колонизация на Луната сега имат няколко големи организации. Независимо от това до изпълнение

Още в миналия век човечеството успя да стъпи на Луната. И от тогава хората започват да се замислят – може ли да се живее на там? И ако да, то по какъв начин ще изглежда нашият живот на Луната.

Своите планове по колонизация на Луната сега имат няколко големи организации. Независимо от това до изпълнение на тази мечта в реалност има още време. Своето виждане в създаването на концепция за нашия живот в космоса реши да вложи и японската компания Lexus, която представи пред света своето собствено виждане за транспорт, който може в действителност да се използва на Луната.

Lexus, съвместно с европейска студиа за напредничав дизайн, разработи седем концепции на необичайни, но напълно реалистични лунни транспортни средства, които вече бяха публикувани в списание Document Journal. Самият автомобилостроителен гигант заяви, че: "В реалния живот космическите автомобили и мотоциклети биха били блестящи. Но те не биха били неуместни, ако бяха решили да ги използват в някой научно-фантастичен филм".

И, както вече забелязват почитателите на автомобилния бренд, всички концепти за лунен транспорт имат няколко елемента в дизайна, които явно са били взети от Lexus LF-30 Electric Concept – друго концептуално виждане на автомобилния производител на луксозни елмобили от следващо поколение. По този начин от седемте създадени прототипа, които бяха представени от различни дизайнери, най-голямо внимание заслужава публикувания в Document Journal мотоциклоподобен автомобил, който носи наименованието Zero Gravity. Той няма колела и ще бъде реалност, ако човечеството достигне такова ниво на развитие, в което технологията на магнитна левитация ще стане по-масова, достъпна и действително работеща.

Другите прототипи също заслужават внимание. Например, Lexus Cosmos се явява на практика изцяло стъклено подобие на автобус, в който пътниците потенциално могат да се насладят на околността по време на пътуване. Bouncing Moon Roller пък прилича на високотехнологичен жироскоп. А Lexus Lunar Cruiser се явява "многофункционален космически автомобил", предназначен за плавно движение по пресечена лунна местност и най-много приличащ на съвременните джипки.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт