728 x 90

Porsche разширява способностите на ифоразвлекателната си система за класически автомобили

От 2020 г. насам Porsche Classic предлага две информационно-развлекателни системи за много от модерните и винтидж класически автомобили на марката с Porsche Classic Communication Management (PCCM) и Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus). Освен другите функции тези преоборудвани устройства позволяват използването на Apple CarPlay (от iPhone 5) и Android Auto™ за възпроизвеждане на медийни

От 2020 г. насам Porsche Classic предлага две информационно-развлекателни системи за много от модерните и винтидж класически автомобили на марката с Porsche Classic Communication Management (PCCM) и Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus). Освен другите функции тези преоборудвани устройства позволяват използването на Apple CarPlay (от iPhone 5) и Android Auto™ за възпроизвеждане на медийни носители, навигация и осъществяване на телефонни разговори. Сега е налична съответстваща продуктова гама с незабавен ефект за шестото поколение на 911 – поколение 997 за моделни години 2005 до 2008, ранното поколение 987 на Boxster и Cayman за моделни години 2005 до 2008 и първото поколение на Cayenne за моделни години 2003 до 2008. За първи път Porsche предлага също специфични устройства за различните региони. „Има огромно търсене за съвременни мрежови услуги за нашите непреходни класики. Веднага след успешното лансиране на информационно-развлекателните системи за преоборудване, получихме съответни запитвания от собствениците на ранното поколение 997 на 911“, казва Улрике Луц, директор на Porsche Classic. „Ето защо сега разширяваме значително нашата гама с устройства Porsche Classic Communication Management Plus за преоборудване.“

Споменатите по-горе модели Porsche вече бяха оборудвани с второто поколение на системата Porsche Communication Management (PCM) в 2 DIN формат по заявка. Новата система PCCM Plus идеално замества тези оригинални вградени устройства, както и CD радио CDR 23 (Cayenne) и CD радио CDR 24 (Boxster/Cayman). Нейният външен вид и усещане са базирани на вече инсталираните в автомобила компоненти като панела за управление на климатика или бутоните с натискане. Така PCCM Plus се интегрира безпроблемно в средата. Логото на Porsche веднага идентифицира устройствата като разработени от Porsche. Периферните компоненти като усилвател, високоговорители или антена могат да бъда използвани по същия начин като преди. Навигационните дисплеи в инструменталния клъстер продължават да се поддържат.

Модерен дисплей, навигация и дигитално радио

Оборудването на PCCM Plus включва 7-инчов сензорен екран с най-съвременен графичен дисплей. DAB+ позволява приемането на дигитални радиостанции с европейската версия, докато версията за САЩ и Канада е програмирана за сателитното радио SiriusXM ® . На водача се предоставя най-новата бордова навигация с интересни места (POI), специфична за Porsche и извеждана в 2D или 3D формат. В бъдеще ще се предлага обновяване на картите на регулярни интервали. Възпроизвеждането на медийни носители е възможно чрез USB стик, Bluetooth ® , Apple CarPlay (от iPhone 5) и Android Auto™. Друга функция е бордовият компютър, който осигурява голям обем полезни данни за шофирането. При 911, Boxster и Cayman могат също да се запаметяват лични настройки за автомобила. В зависимост от оборудването на автомобила тази функция за запаметяване може да се използва за светлините, чистачките на предното стъкло, климатика и заключването.

Разширени функции

Новите устройства PCCM Plus струват 1520,37 евро 1 . Устройствата и отделно наличните карти могат да бъдат поръчани в Porsche Центровете. Препоръчва се инсталиране при партньор на Porsche Classic или в Porsche Център. Porsche Classic има за цел да запазва и поддържа легендарните автомобили и най-новите класики. Десетилетия опит с класически Porsche автомобили правят експертите точния избор, когато става въпрос за оригинални части, възстановяване и ремонт. Считано от 2023 г., моделите 911 (Тип 997), Boxster и Cayman (Тип 987) също се поддържат от Porsche Classic.

Бизнес подразделението за оригинални части и аксесоари играе ключова роля за поддържането на много класически модели Porsche. С производството и предоставянето на над 80 000 оригинални части на Porsche Classic, Porsche гарантира, че неговите класически автомобили ще бъдат на пътя за дълго време напред. От 2013 г. досега има нови издания на над 2000 оригинални части и гамата расте стабилно. Добавена е гамата с части Performance и други лайфстайл и аксесоарни продукти с исторически препратки, чиято цел е да увеличават производителността или да подобряват комфорта, дизайна, както и ежедневната приспособимост на класическите автомобили. На разположение е също техническа литература. Пълният обхват на дейността на Porsche Classic се допълва от фабричното възстановяване и изпълняването на индивидуалните желания на клиента в рамките на новолансираната програма Sonderwunsch.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт