728 x 90

Nokian представи новата си гама зимни гуми

Променливите условия доказаха, че централноевропейските зими са капризни и често трудно предсказуеми. Ето защо правилните гуми са задължителни и за тази зима. Водещият специалист по зимни гуми Nokian Tyres представя разширена селекция от зимни гуми, която се справя с всички елементи на зимата в Централна Европа и резките температурни разлики. Портфолиото на Nokian Tyres за

Променливите условия доказаха, че централноевропейските зими са капризни и често трудно предсказуеми. Ето защо правилните гуми са задължителни и за тази зима. Водещият специалист по зимни гуми Nokian Tyres представя разширена селекция от зимни гуми, която се справя с всички елементи на зимата в Централна Европа и резките температурни разлики.

Портфолиото на Nokian Tyres за предстоящия зимен сезон е по-богато от всякога. Компанията добавя няколко нови размера към флагмана за Централноевропейския пазар – моделът WR A4. Той е предназначен за спортни и високопроизводителни автомобили като съчетава супер управляемост и надеждно сцепление, което осигурява максимална безопасност и комфорт при шофиране. Разнообразието от размери на тази премиум зимна гума включва и подходящи за новите електрически автомобили.

 “Тази година портфолиото от зимни гуми на компанията е най-голямото в нейната история. Премиум гумите на Nokian Tyres вече покриват невероятни 97% от всички размери за леки коли на европейския пазар. Тази зима собствениците на нови модели като Audi Q5, BMW 5, Škoda Kodiaq и MINI Cooper Countryman ще имат възможност да се насладят на зимните ни гуми,“ коментира Хану Лийтсола, управляващ директор в Nokian Tyres Централна Европа.  

Като най-северният производител на автомобилни гуми, Nokian е експерт по гуми за всякакви зимни условия. Откакто създава първата в света зимна гума преди повече от 80 години, компанията въвежда множество подобрения и технологични иновации в името на безопасността и безгрижното шофиране. Освен това марката има гаранции за удовлетвореност на клиента, които правят премиум зимните гуми на Nokian Tyres истинско бижу на европейския пазар.

 “Като един от пионерите в индустрията с автомобилни гуми, Nokian Tyres създаде най-енергийно ефективната зимна гума за електрически автомобили. Според официалното етикетиране на Европейския съюз, новата Nokian Hakkapeliitta R2 попада в клас А по отношение на енергийната ефективност. Това ново поколение зимни гуми Hakkapeliitta, което съчетава издръжливост и първокласно сцепление, е разработено за електрическите автомобили на BMW – i3 и хибридите i8,” обяснява Мати Мори, мениджър „Техническо обслужване на клиенти“ в Nokian Tyres.

Друга последна иновация от марката е технологията Aramid Sidewall. Арамидните влакна, които Nokian Tyres използва в страниците на гумите усилва здравината им, позволявайки им да понасят по-тежки удари и да са по-устойчиви срещу срязвания. Тази иновация се предлага и с уникалната Aramid гаранция за все по-популярния SUV сегмент, като позволява на шофьорите по-безгрижно преживяване извън пътя и на по-лоши пътни настилки, каквито за съжаление изобилстват в България.

Интензивното екстремно тестване в зимни условия се е превърнало в основен параметър за качеството на всички продукти на Nokian Tyres. Тестовият център с подобаващо име „Белия ад“ е място, където финландският производител тества гумите върху сняг, лед и киша. Уникалното съоръжение се простира на над 700 хектара заснежени полета в Ивало, Лапландия, отвъд Полярния кръг. Над 20,000 гуми се тестват над 40,000 км по тестовите писти всеки сезон. С такива тежки тестове най-добрите гуми могат да бъдат отличени от просто добрите такива, позволявайки на зимните гуми Nokian да имат най-добрите характеристики за безопасност в света.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт