728 x 90

Част от AMG моделите на Mercedes под въпрос заради еко норми

Все по-стриктните екологични норми в Европа могат да принудят Mercedes-AMG да се раздели с немалка част от своите модели. Проблемът идва от това, че марката трябва да снижи драстично общите си нива на СО2 в следващите няколко години, а това може да стане само с редуциране на най-замърсяващите представители. Според The Financial Times около три четвърти

Все по-стриктните екологични норми в Европа могат да принудят Mercedes-AMG да се раздели с немалка част от своите модели. Проблемът идва от това, че марката трябва да снижи драстично общите си нива на СО2 в следващите няколко години, а това може да стане само с редуциране на най-замърсяващите представители.

Според The Financial Times около три четвърти от сегашната гама на AMG е под въпрос за следващо поколение, като най-уязвими изглеждат големите V8 високопроходими автомобили. Те генерират най-голямо замърсяване и дърпат надолу общото СО2 ниво за цялата компания.

Проблемът според Mercedes се крие и в друго – масовия интерес на клиентите към SUV коли, които като цяло са по-замърсителни от голяма част от по-компактните класове. Но, признават от компанията, няма как клиентските интереси да бъдат загърбени или променени насилствено.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт