728 x 90

Превърнаха Bentley Continental в офроудър за "ледени гонки"

Бентли представи уникална модификация на купето Continental GT от ново поколение, подготвено специално за традиционната годишна гонка Ice Race в Австрия. Автомобилът е получил редица доработки за скоростно шофиране по заснежено трасе. Колата вече е с модернизирано пневматично окачване с увеличен пътен просвет, активни стабилизатори за напречна устойчивост, разширена с 15 мм колея, подсилени спирачни

Бентли представи уникална модификация на купето Continental GT от ново поколение, подготвено специално за традиционната годишна гонка Ice Race в Австрия. Автомобилът е получил редица доработки за скоростно шофиране по заснежено трасе.

Колата вече е с модернизирано пневматично окачване с увеличен пътен просвет, активни стабилизатори за напречна устойчивост, разширена с 15 мм колея, подсилени спирачни механизми, както и отделителна система от неръждаема система от фирмата Akrapovic. Върху покрива на автомобила се е появил специален крепеж за зимни ски.

Що се касае салона, то вместо стандартните кожени седалки са монтирани състезателни кресла с шестточкови колани. Освен това, в състава на оборудването е влязла клетка за безопасност и противопожарна система.

Силовият агрегат не е подложен на промени. Bentley Continental GT е оборудван с шестлитров W12 двигател с две турбини, който развива 635 к.с.и 900 Нм въртящ момент. Стандартното купе е способно да се набира през първата "стотица" за 3,6 секунди с максимална скорост 333 км в час.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт