728 x 90

Тунинг: Двигател от Acura в стар хечбек Mini

Американските тунери от Gildred Racing (Калифорния) представиха необикновен Mini Cooper – този хечбек от 1974 г. е получил двигател от Acura. Малката английска кола, която тунинг майсторите са нарекли Super Cooper, почти е запазила своя класически дизайн, но с разширена колея, нови джанти и спирачки Brembo. За задвижването на компактния автомобил се грижи 3,5-литров агрегат

Американските тунери от Gildred Racing (Калифорния) представиха необикновен Mini Cooper – този хечбек от 1974 г. е получил двигател от Acura. Малката английска кола, която тунинг майсторите са нарекли Super Cooper, почти е запазила своя класически дизайн, но с разширена колея, нови джанти и спирачки Brembo.

За задвижването на компактния автомобил се грижи 3,5-литров агрегат Acura J32 V6 Type S, както и турбото Rotrex C38-81. За да вкарат японския мотор в британския хечбек тунерите е трябвало да го поставят не под капака, а на мястото на задните седалки! Но това се налага заради 502-ата "коня" и въртящия момент от 519 Нм. Плюс 6-степенната механична скоростна кутия.

Освен това, тунингованият Mini Super Cooper е получил задно задвижване. А за правилен баланс климатикът, резервоарът и акумулаторът са поставени отпред, под капака. Цялата преработка на машината струва $150 000.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт