728 x 90

Дизайнерът на първото модерно MINI споделя как е нарисувал колата (видео)

    По всички критерии – бизнес, фенски и исторически, възраждането на MINI от BMW Group в началото на новия век беше успешен ход от страна на немската марка. В основата на проекта стои дизайнерът Франк Стефънсон, който преди да се захване с новото MINI прави дизайна на легендарни модели като Maserati MC12, Ferrari F430, McLaren 12C, P1,

    По всички критерии – бизнес, фенски и исторически, възраждането на MINI от BMW Group в началото на новия век беше успешен ход от страна на немската марка.

    В основата на проекта стои дизайнерът Франк Стефънсон, който преди да се захване с новото MINI прави дизайна на легендарни модели като Maserati MC12, Ferrari F430, McLaren 12C, P1, 570S и възродения Fiat 500.

    В интересно ново видео Стефънсон разказва в подробности какви са били идеите му, когато е рисувал скиците по британската машина. В процеса на разговора той прави нова рисунка на колата, която превърна MINI в модерна градска икона.

    С интерес разбираме на какво дължим част от характерните за автомобила дизайнерски елементи. Освен това, Стефънсон говори още и за трудностите при покриване на съвременните стандарти за сигурност, когато те трябва да се смесят с ретро вдъхновен дизайн.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт