728 x 90

Това виртуално Clio e епичен трибют към легендата Renault 5 Turbo

Renault 5 Turbo е без модерен еквивалент в моделната гама на френската марка. Спокойно можем да кажем, че трудно можем да си представим толкова хардкор автомобил да се появи от производителя, който е известен със своите бързи хечове. Тук на помощ идват виртуалните коли. Това Clio, което всъщност е рендър от дизайнера Khyzyl Saleem ни представя как

Renault 5 Turbo е без модерен еквивалент в моделната гама на френската марка. Спокойно можем да кажем, че трудно можем да си представим толкова хардкор автомобил да се появи от производителя, който е известен със своите бързи хечове.

Тук на помощ идват виртуалните коли. Това Clio, което всъщност е рендър от дизайнера Khyzyl Saleem ни представя как може да изглежда наследник на 5 Turbo в 21-ви век.

Рисунката се базира на последното поколение Clio, но промените са толкова значителни, че спокойно може да объркате колата за чисто нов проект.

Визуални препратки към класическия спортен модел откриваме на доста места – в предната броня, в раздутите задни калници и в масивната задница.

За жалост, последните неофициални данни сочат, че най-вероятно Renault няма да разработи спортна версия на новото Clio. Вместо това, инвестициите ще отидат в посока по-бърза версия на актуалното ZOE.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт