728 x 90

Western Star 49X е най-новият тежкотоварен камион на Daimler за Северна Америка

Daimler Trucks представи чисто новия си модел 49Х, който ще се продава в Северна Америка под бранда Western Star. Машината се лансира в сегмента на vocational камионите или тези, които се занимават с най-тежката работа на обекти. Камионът е изграден от нулата като залага на изцяло ново шаси, което е с около 150 килограма по-леко

Daimler Trucks представи чисто новия си модел 49Х, който ще се продава в Северна Америка под бранда Western Star. Машината се лансира в сегмента на vocational камионите или тези, които се занимават с най-тежката работа на обекти.

Камионът е изграден от нулата като залага на изцяло ново шаси, което е с около 150 килограма по-леко от това на своя предшественик. Множество подобрения по структурата на шасито спомагат за значително по-добри показатели на устойчивост на усукване и натоварване.

Под капака се крие нова автоматизирана трансмисия, която работи в тандем с двигателя Detroit DD16. Последният е най-мощният дизелов агрегат на пазара на камиони в САЩ като предлага въртящ момент от 2700 Нм и мощност в порядъка между 500 и 600 к.с. в зависимост от спецификацията.

Новият камион ще се предлага с редица технологични подобрения, които сме свикнали да виждаме при леките коли. Сред тях са LED фарове, автоматична аварийна спирачка, асистент срещу напускане на пътната лента и други.

Продажбите на 49Х започват от тази зима като първите доставки ще станат факт през началото на 2021 година.

 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт