728 x 90

С какво зарежда колите си Tesla на Нюрбургринг – с дизелов генератор?

    Както стана ясно още преди няколко дни, Tesla в момента има няколко автомобила на легендарната писта Нюрбургринг, където трябва да бъде поставен нов рекорд за електрически автомобил. В момента той се държи от Porsche Taycan. Логиката сочи, че калифорнийците се нуждаят от често презареждане на екземплярите Model S, които въртят обиколки всеки ден, тъй като

    Както стана ясно още преди няколко дни, Tesla в момента има няколко автомобила на легендарната писта Нюрбургринг, където трябва да бъде поставен нов рекорд за електрически автомобил. В момента той се държи от Porsche Taycan.

    Логиката сочи, че калифорнийците се нуждаят от често презареждане на екземплярите Model S, които въртят обиколки всеки ден, тъй като консумацията им на енергия е доста висока при такова натоварване.

    Първоначалната информация от немски медии беше, че Tesla използва дизелов генератор, който захранва колите, които са в почивка. Auto Motor und Sport дори разпространи снимка на въпросния генератор, който беше скрит в гората до пистата.

    Веднага след като тази информация достигна до международните медии, Tesla оповести в Twitter, че до пистата е инсталирана зарядна станция Supercharger. Производителят след това потвърди, че тази станция е свързана с електрическата мрежа на пистата, а не с дизелов генератор.

    Интересното е, че доста издания изразиха съмнения в изложените детайли. Снимката, която Tesla пусна в социалната мрежа, има доста белези на фотошоп продукция и това веднага направи впечатление на специалистите. Очаква се коментар от Илон Мъск и компания.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт