728 x 90

XCeed може да е следващият електромобил на KIA

    KIA вече разполага с два серийни електрически модела в лицето на e-Niro и e-Soul, но корейците планират до обогатят екологичната си гама допълнително. Automotive News съобщава, че фирмата обмисля създаването на чисто електрически версии на първия по рода си XCeed, както и на неговия "донор" – Ceed. Преди това потенциално да се случи, KIA ще

    KIA вече разполага с два серийни електрически модела в лицето на e-Niro и e-Soul, но корейците планират до обогатят екологичната си гама допълнително.

    Automotive News съобщава, че фирмата обмисля създаването на чисто електрически версии на първия по рода си XCeed, както и на неговия "донор" – Ceed.

    Преди това потенциално да се случи, KIA ще започне производството на плъг-ин версиите на двата автомобила. Това ще се случи в края на ноември, а първите доставки до клиенти ще станат факт в началото на 2020 година.

    Монтажът на двата модела ще се извършва в завода на марката в Жилина, Словакия. Информацията за електрически версии на Ceed и XCeed идва директно от един от най-високопоставените босове на марката в Европа, Емилио Херера.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт