728 x 90

Вижте как изглежда базовата KIA Sportage от ново поколение

The Korean Car Blog разполага с първите снимки на базовата версия на кросоувъра Kia Sportage от пето поколение. Тази модификация се различава от версията, която беше официално представена от южнокорейската компания през септември. Месец по-рано корейците показаха автомобила в топ конфигурация GT Line, но сега има шпионски снимки на кросоувъра на базовото ниво на изпълнение.

The Korean Car Blog разполага с първите снимки на базовата версия на кросоувъра Kia Sportage от пето поколение. Тази модификация се различава от версията, която беше официално представена от южнокорейската компания през септември. Месец по-рано корейците показаха автомобила в топ конфигурация GT Line, но сега има шпионски снимки на кросоувъра на базовото ниво на изпълнение. Отличава се с липсата на части на каросерията с контрастен цвят, както и с модифицирана броня и долната част на радиаторната решетка.

В салон основната разлика екласическият лост за ръчна скоростна кутия – преди това на официални снимки бяха показани само варианти с нов кръгъл автоматичен селектор. В допълнение, основният Kia Sportage ще получи по-малък мултимедиен дисплей с физически бутони за управление по краищата

Както бе съобщено по-рано, дължината на европейския Kia Sportage е 4515 мм, което е с 105 мм по-къс от модификацията за останалия свят. Междуосието е намалено със 75 мм до 2680 мм.

Двигателната гама на кросоувъра е представена от 1,6-литрови турбодизели с мощност 115 и 136 к.с., както и бензинови турбо агрегати със същия работен обем със 150 и 180 к.с., които работят заедно с 48-волтов стартер-генератор за мекия хибрид.

Освен това има хибридна модификация с 1,6-литров двигател, шестстепенна автоматична трансмисияс вграден електрически мотор и тягова батерия от 1,49 киловатчаса. Пиковата мощност на агрегатите достига 230 к.с. Такъв автомобил изразходва не повече от 6 литра гориво на 100 км в комбиниран цикъл.

Европейските продажби на новия Kia Sportage ще започнат преди края на тази година.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *