728 x 90

Най-мощният модел в историята на KIA има стартова цена в България от 148 500 лева

През март миналата година KIA показа електромобила си EV6 GT, който веднага зае позицията на най-мощния сериен автомобил, правен някога от корейците. Сега машината вече може да се поръча и у нас, като официалната цена започва от 148 500 лева с ДДС.  EV6 GT използва два електрически двигателя с комбинирана мощност от 577 конски сили

През март миналата година KIA показа електромобила си EV6 GT, който веднага зае позицията на най-мощния сериен автомобил, правен някога от корейците. Сега машината вече може да се поръча и у нас, като официалната цена започва от 148 500 лева с ДДС.

 EV6 GT използва два електрически двигателя с комбинирана мощност от 577 конски сили и моментален въртящ момент от 740 Нм. Електрическият кросоувър със задвижване на всички колела спринтира до 100 км/ч за само три секунди и половина и достига максимална скорост от 260 км/ч. Имайте предвид, че KIA казва, че това са „предварителни данни“, но имаме увереността, че южнокорейската марка ще постигне тези цифри в производствения модел.

Само флагманът от серията EV6 е оборудван с електронен диференциал с ограничено приплъзване за по-добро управление на всички пътни настилки. KIA предлага и по-малка 58-кВч батерия, но само EV6 GT се предлага изключително с най-големата батерия с капацитет 77.4 кВч.

Иначе другите модели от семейството на EV6 също вече са налични за поръчка в България. Базовият модел със 170 к.с. и задно предаване започва на цена от 92 800 лева при най-ниското ниво на оборудване Comfort. Най-скъпият модел, който не носи индекса GT, струва поне 134 900 лева с ДДС. В прикаченото изображение по-горе можете да видите цялата ценова листа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт