728 x 90

Tesla се издъни зловещо в тест за качество на J.D. Power

Ежегодният тест за качество на авторитетната организация J.D. Power за първи път включва автомобили на Tesla в своето класиране. Макар и калифорнийските електрически коли да не сравняват директно с останалите продукти в класацията, резултатите ни дават ясна насока за качеството на въпросните EV-та. Проучването използва система, която оценява броя възникнали сериозни проблеми при 100 автомобила.

Ежегодният тест за качество на авторитетната организация J.D. Power за първи път включва автомобили на Tesla в своето класиране. Макар и калифорнийските електрически коли да не сравняват директно с останалите продукти в класацията, резултатите ни дават ясна насока за качеството на въпросните EV-та.

Проучването използва система, която оценява броя възникнали сериозни проблеми при 100 автомобила. Показателят при Tesla e 250 PP100, което означава 250 сериозни проблема на 100 коли. Статистиката е събрана от собственици на автомобили Tesla в 35 щата в САЩ.

От J.D. Power съобщават, че са изследвали резултатите на общо 1250 собственика на коли от марката, като най-голяма част от тях са притежавали Tesla Model 3.

Резултатът на калифорнийците им отрежда последно място като най-близкият бранд над тях е Land Rover с резултат от 228 PP100. На първо място застава Dodge с едва 136 пункта, следван от KIA със същия резултат. На практика, двете марки делят челната позиция.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт