728 x 90

Daimler се отказва от водородните технологии

В скорошна пресконференция в Щутгарт, хора от Daimler коментираха, че водородните задвижващи технологии не са повече топ приоритет на компанията. Босът на фирмата Дитер Цетше коментира, че предимствата, които тази технология е имала пред електрическите коли, с времето се изпарява. Скъпата и трудна за изграждане зарядна мрежа възпрепятства процеса по развитие и именно това е

В скорошна пресконференция в Щутгарт, хора от Daimler коментираха, че водородните задвижващи технологии не са повече топ приоритет на компанията.

Босът на фирмата Дитер Цетше коментира, че предимствата, които тази технология е имала пред електрическите коли, с времето се изпарява.

Скъпата и трудна за изграждане зарядна мрежа възпрепятства процеса по развитие и именно това е накарало германците да преосмислят политиката си.

Основният фокус на "зелените" разработки сега ще пада върху електрически и хибридни коли. От Daimler коментират още, че напредъкът на батериите и все по-големият им капацитет прави тази технология далеч по-достъпна и смислена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт