728 x 90

Porsche Cayman e-volution ускорява до 100 км/ч за 3.3 секунди, но е само концепт

Porsche използва симпозиум за електрически автомобили в Щутгарт, за да покаже концептуална разработка за електрически спортен автомобил. Става дума за студията Cayman e-volution, която се базира на версията на Cayman преди фейслифта. Приликата с бензиновия автомобил обаче се изчерпва само до външния вид, тъй като под ламарините се крие изцяло електрическо задвижване. Няма информация за

Porsche използва симпозиум за електрически автомобили в Щутгарт, за да покаже концептуална разработка за електрически спортен автомобил.

Става дума за студията Cayman e-volution, която се базира на версията на Cayman преди фейслифта. Приликата с бензиновия автомобил обаче се изчерпва само до външния вид, тъй като под ламарините се крие изцяло електрическо задвижване.

Няма информация за мощността на електромотора, осигуряващ задвижването, но се знае, че той ще дава достатъчно тяга за ускорение от покой до 100 км/ч в рамките на само 3.3 секунди. За сравнение, това е с 1.3 секунди по-малко от топ версията 718 Cayman S.

Що се отнася до автономността, Cayman e-volution може да измине до около 200 километра с едно зареждане, а 80 процента от заряда в батериите може да бъде възобновен за само 15 минути.

Немците обясняват, че електрическата кола със сигурност няма да достигне серийно производство в този си вид, тъй като това е прототип, подпомагащ развойната дейност.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт