728 x 90

И Берлин спира по-старите дизели

    Сигурно помните, че в края на февруари едно от висшите съдилища в Германия реши, че при определени условия, градовете в страната могат да ограничават достъпа на дизелови автомобили, ако те не отговарят на определени екологични изисквания. Няколко града вече ограничиха достъпа на по-стари дизели до определени зони, а сега идва ред и на Берлин, като

    Сигурно помните, че в края на февруари едно от висшите съдилища в Германия реши, че при определени условия, градовете в страната могат да ограничават достъпа на дизелови автомобили, ако те не отговарят на определени екологични изисквания.

    Няколко града вече ограничиха достъпа на по-стари дизели до определени зони, а сега идва ред и на Берлин, като ограниченията обхващат няколко главни улици. Екологичните организации поискаха затварянето на цялата централна част за дизелови автомобили, но местният съд смекчи обхвата на забраната.

    В Хамбург вече бяха затворени две главни улици за по-старите дизели, а управата на Щутгарт планира да ограничи достъпа на тези автомобили до сериозна част от центъра. Във Франкфурт съдът също наложи забрана на дизелите в отделни части, като тя ще влезе в сила от 2019 година.

    Германското правителство стартира миналата седмица федерална програма, която трябва да осуети налагането на такива забрани, като програмата предвижда сериозни подобрения за по-старите дизелови коли, за да отделят по-малко вредни вещества. Но според много анализатори, високите разходи за тези подобрения може да спънат програмата.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт