728 x 90

Сервизна акция на Tesla в Китай

Китайската служба за надзор на пазара нареди на Tesla да изтегли за корекции моделите S, X, 3 и Y. Съществуват проблеми с автоматичния усилвател на кормилната уредба и системата за заключване на вратите. При моделите от сериите S, X, 3 и Y може да има проблеми с автоматичната сервосистема на кормилната уредба и с управлението

Китайската служба за надзор на пазара нареди на Tesla да изтегли за корекции моделите S, X, 3 и Y. Съществуват проблеми с автоматичния усилвател на кормилната уредба и системата за заключване на вратите.

При моделите от сериите S, X, 3 и Y може да има проблеми с автоматичната сервосистема на кормилната уредба и с управлението на заключването на вратите. Китайският държавен пазарен регулатор обяви изтеглянето в петък (5 януари 2024 г.).

Най-достъпната Tesla – Model 3, тази година ще бъде обновена.

В резултат от това обаче на клиентите на Tesla в Китай няма да им се наложи да посещават сервизите. Клоновете на Tesla в Пекин и Шанхай ще инсталират по въздуха на засегнатите автомобили нова версия на софтуера, за да отстранят проблемите. Акцията засяга около 1,6 милиона автомобила, произведени между август 2014 и декември 2023 г., част от които са произведени в Китай, а други са внесени от САЩ.

При модернизацията Tesla Model 3 получава и два нови цвята – Ultra Red и Stealth Grey


Накратко:
 Tesla ще трябва да отстрани потенциални неизправности при около 1,6 млн. автомобила от всички моделни серии в Китай чрез актуализация на софтуера. Автомобилите, произведени между 2014 г. и 2023 г., може да имат проблеми с автоматичния сервоусилвател на кормилната уредба и системата за управление на заключването на вратите.


Снимки: Tesla
Източник: ams.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт