728 x 90

Появиха се патенти на нов 6-цилиндров мотор от Mazda

През май миналата година стана ясно, че Mazda работи върху нови технологии, между които и редови 6-цилиндров мотор за част от бъдещите си модели. Досега това звучеше по-скоро като добро пожелание, отколкото като факт, но патентни чертежи сега доказват, че японците наистина са се захванали на работа с редовия "шестак". Според специалисти, предложената структура на

През май миналата година стана ясно, че Mazda работи върху нови технологии, между които и редови 6-цилиндров мотор за част от бъдещите си модели.

Досега това звучеше по-скоро като добро пожелание, отколкото като факт, но патентни чертежи сега доказват, че японците наистина са се захванали на работа с редовия "шестак".

Според специалисти, предложената структура на изпускателната система от чертежите предполага, че въпросният мотор ще бъде доста малък по отношение на своя работен обем.

На първо време, Mazda ще разработи платформа за големи автомобили със задно предаване. Тази архитектура ще има и интелигентно 4х4 задвижване.

Най-вероятно първият модел, който ще се възползва от новостите, ще бъде Mazda6. Седанът, който се предлага и като комби в Европа, ще се появи след 2020 година с новите 6-цилиндрови мотори и със задно предаване.

Първи анализи на специалисти сочат, че Mazda ще се цели в производители като BMW, Mercedes и Volvo. Това означава, че Mazda6 ще дръпне нагоре ценово и ще се приближи до модели като 3-та Серия и C-Class.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт