728 x 90

Mercedes орязва модели, двигатели и платформи

Mercedes-Benz ще пристъпи към сериозно преструктуриране на бизнеса си с цел да оптимизира разходите си и да повиши приходите си. В резултат на това, множество модели, двигатели и платформи ще бъдат премахнати, а като цяло, моделната гама ще бъде опростена. Това става ясно от репортаж на Autocar, в който се посочва, че модели като G-Class,

Mercedes-Benz ще пристъпи към сериозно преструктуриране на бизнеса си с цел да оптимизира разходите си и да повиши приходите си.

В резултат на това, множество модели, двигатели и платформи ще бъдат премахнати, а като цяло, моделната гама ще бъде опростена.

Това става ясно от репортаж на Autocar, в който се посочва, че модели като G-Class, AMG GT, SL и S-Class в момента използват свои собствени архитектури, което е доста скъпо решение.

Този ход на марката поставя отново под въпрос съществуването на V12 двигателя, за който се чуват противоречиви мнения. Първоначално марката смяташе да се откаже от агрегата, но в последствие изрази готовност да го запази за още едно поколение.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт