728 x 90

Електрическият Hyundai Kona ще изминава до 340 км. с едно зареждане

    На бял свят продължава да се появява предварителна информация за електрическата версия на най-новия кросоувър от Hyundai. Kona EV ще се превърне в първият електрически SUV на марката, като най-вероятно ще го видим в серийна форма през 2019 година. Няколко различни източника сочат, че возилото ще се предлага в два варианта що се отнася до

    На бял свят продължава да се появява предварителна информация за електрическата версия на най-новия кросоувър от Hyundai. Kona EV ще се превърне в първият електрически SUV на марката, като най-вероятно ще го видим в серийна форма през 2019 година.

    Няколко различни източника сочат, че возилото ще се предлага в два варианта що се отнася до батерията. Първият ще е базов с 40-киловатчасова батерия и ще може да изминава относително ограничено разстояние с едно зареждане.

    Втората версия ще има с около 50% по-голяма батерия, която ще позволи на малката джипка да измине почти 340 километра с едно зареждане на батериите.

    Що се отнася до цената, поне в Щатите, тя ще бъде максимум 40 000 долара, но засега няма информация за ценовото позициониране на модела в Европа.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт