728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Hyundai Kona N има 2.0 турбо мотор с 280 к.с. и 8-степенен автоматик

Hyundai показа изцяло спортната си джипка Kona N. Моделът разполага с предно предаване и преработен 2.0-литров турбо мотор. Kona N се задвижва от 2.0 Т-GDI двигател и 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител (N DCT). N DCT е подобрената версия на разработената от компанията 8DCT, осемстепенна мокра трансмисия с двоен съединител. За да бъде подходяща

Hyundai показа изцяло спортната си джипка Kona N. Моделът разполага с предно предаване и преработен 2.0-литров турбо мотор.

Kona N се задвижва от 2.0 Т-GDI двигател и 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител (N DCT). N DCT е подобрената версия на разработената от компанията 8DCT, осемстепенна мокра трансмисия с двоен съединител.

За да бъде подходяща за N моделите, 8DCT получава подобрения в издръжливостта, които позволяват да отговори на изискванията на натоварване на Hyundai N. В комбинация с 2.0-литровия T-GDI двигател тя дава най-добра динамика, като прилага уникални предавателни числа. Блокът за управление на трансмисията е калибриран за N, което води до по-бързо превключване и дава възможност за набор от ексклузивни функции на шофиране.

Двигателят на Kona N осигурява максимална мощност от 280 к.с. и 392 Нм въртящ момент. Със специална функция за овърбууст мощността се повишава до 290 к.с. моментно, максимизирайки забавлението при шофиране.

Двигателят предлага плоска мощност, която осигурява висока реакция и подобрено ускорение за още по-голямо забавление на пътя или на пистата, като по този начин използва повече от потенциала на двигателя. Kona N има максимална скорост от 240 км/ч и може да ускори от 0-100 км/ч за 5.5 секунди, когато е активиран Launch Control.

Прочети още:
Първи изображения от европейския KIA Sportage

Новият модел Hyundai N разполага и с N Corner Carving Differential, електронен диференциал с ограничено приплъзване (E LSD) за контрол на разпределението на въртящия момент към задвижващите колела. KONA N също е оборудвана с 19-инчови олекотени ковани джанти с високоефективни спирачки и гуми.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *