728 x 90

Дизайнерът на оригиналния McLaren F1 готви негов наследник

    Гордън Мъри – дизайнерът и идеолог, който стои в основата на създаването на оригиналния McLaren F1, обяви, че подготвя наследник на модела от края на миналия век. Пред медии в Женева той комeнтира с изненада, че никой досега не е сътворил машина, която дори малко да наподобява легендарната суперкола. В това число, и новия McLaren

    Гордън Мъри – дизайнерът и идеолог, който стои в основата на създаването на оригиналния McLaren F1, обяви, че подготвя наследник на модела от края на миналия век. Пред медии в Женева той комeнтира с изненада, че никой досега не е сътворил машина, която дори малко да наподобява легендарната суперкола. В това число, и новия McLaren Speedtail, по думите на Мъри.

    Планът засега включва чисто нова платформа с богата употреба на карбонови нишки, както и конфигурация на интериора с три седалки и централен волан – по подобие на F1. Мъри добавя, че за автомобила ще се използват супер специални материали, които не могат да бъдат открити в масовото производство днес.

    Макар и засега да няма конкретни детайли, Мъри потвърждава, че задвижването ще идва от атмосферен 12-цилиндров мотор, който ще си партнира с ръчна скоростна кутия. Не се предвижда никаква форма на хибридизация или електрическо подпомагане. Мъри обещава тегло от под един тон.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт