728 x 90

Разкриха характеристиките на суперколата Vega EVX

Компанията Vega Innovations, базирана в Шри Ланка, разкри характеристиките на своя електрически суперавтомобил EVX, който ще бъде представен на предстоящия Автосалон Женева 2020. Vega EVX ще се задвижва от два елмотора, които сумарно са за 804 к.с. и 760 Нм. Те ще се захранват от 480-килограмова литиево-желязо-фосфатна батерия за 40 кВт/ч, които стигат за 250

Компанията Vega Innovations, базирана в Шри Ланка, разкри характеристиките на своя електрически суперавтомобил EVX, който ще бъде представен на предстоящия Автосалон Женева 2020. Vega EVX ще се задвижва от два елмотора, които сумарно са за 804 к.с. и 760 Нм.

Те ще се захранват от 480-килограмова литиево-желязо-фосфатна батерия за 40 кВт/ч, които стигат за 250 км пробег. От място до 100 км/ч суперколата ще се ускорява за 3,1 секунди.

В основата на Vega EVX е залегнала пространствена рама. Панелите на тялото са направени от карбон. Елмобилът е получил шаси с окачаване на двойни напречни лостове.

Освен това, има електромеханичен усилвател на волана, спирачки с шест бутални апарата, 20-цолови джанти. Цената на суперавтомобила $250 000.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт