728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

За ремонтираната отсечка от магистрала Тракия не били похарчени 90 млн. лева

В началото на ноември завърши ремонтът на отсечката между пътните възли „Белозем” и „Оризово” – първите 12 км от аутобана в платното за Бургас.

Не са използвани 90 млн. лв. за ремонта на участъка от АМ Тракия, а 24,5 млн. лв. с ДДС. Това посочи в официално съобщение до медиите Агенция „Пътна инфраструктура“ коментирайки „манипулативни и спекулативни твърдения.“

В началото на ноември завърши ремонтът на отсечката между пътните възли „Белозем” и „Оризово” – първите 12 км от аутобана в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат обновени поетапно. В момента се ремонтират още 12 км, но в платното за София, а дейностите ще приключат до месец.

Възстановителните работи в 12-те км са по-леки в сравнение с тези, които трябва да се направят в останалите 40 км – между Оризово и Стара Загора – трасе, пуснато в експлоатация при управлението на министър-председателя Сергей Станишев.

Строителните дейности в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Общо в двете посоки ремонтът на АМ „Тракия“ между пътните възли „Белозем” и „Оризово” ще струва 24,5 млн. лв. с ДДС, а средствата са от бюджета.

Прочети още:
Слагат предпазни мрежи, за да спрат пресичането на бул. Цариградско шосе

Ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП след проведена открита тръжна процедура за поддържане на автомагистрала „Тракия“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *