728 x 90

С 316 км/ч по магистрала Тракия – може ли МВР да хване нарушителя по видео?

Кратък клип разбуни духовете в социалните мрежи в България през изминалия уикенд. Видеото показва таблото на автомобил, който се движи със скорост от над 300 километра в час и достига максимум от 316 км/ч. Графиките на дисплея ни навеждат на мисълта, че това е Mercedes-Benz. За жалост, материалът не е заснет на немския Аутобан, което

Кратък клип разбуни духовете в социалните мрежи в България през изминалия уикенд. Видеото показва таблото на автомобил, който се движи със скорост от над 300 километра в час и достига максимум от 316 км/ч. Графиките на дисплея ни навеждат на мисълта, че това е Mercedes-Benz.

За жалост, материалът не е заснет на немския Аутобан, което би направило, в зависимост от отсечката, тази скорост законна. Доста източници твърдят, че случката е от магистрала Тракия в България, където ограничението на скоростта е 140 км/ч в отсечките, в които не важат други ограничения.

Засега не е разкрита самоличността на шофьора, който стои зад волана по време на видеото. Истината е, че дори и да бъде разпознат по един или друг начин, това най-вероятно няма да доведе до санкции, защото видеото не е записано с техническо средство на МВР, което да има сертификат. Това прави материалът негоден като доказателство в съда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *